Pas del Nord-oest

Pas del Nord-oest

2014-2016

Envoltat per vies del tren, autovies i àrees residencials, hi ha un lloc als afores de la ciutat on visc que durant un temps vaig convertir en el meu pati d’esbarjo particular. Al llarg de tres anys en vaig explorar tots els racons, la majoria de cops a peu, normalment a l’alba i sempre en solitari.

Allò que va començar com una sèrie de caminades a la babalà poc a poc va anar derivant en alguna cosa semblant a un pla de conquesta. Mentre recorria una i altra vegada els mateixos senders m’anava apoderant (figurativament, per descomptat) d’aquelles pinedes i rouredes, d’aquella granja abandonada, d’aquells torrents secs, d’aquell estany artificial… i els anava dotant tots d’un nou significat en la meva imaginació, sota la forma de nous llocs ficticis, d’acord amb les meves influències del cinema, la literatura i la fotografia.

El títol, Pas del Nord-Oest, fa referència a la llegendària ruta marítima que uneix els oceans Atlàntic i Pacífic a través de l’Àrtic, així com al títol de treball de l’episodi pilot de la sèrie de televisió Twin Peaks. Com a curiositat cal destacar que acostumava a accedir a a la zona que exploro en el projecte a través d’un antic túnel per a vianants sota la via del tren, a l’extrem nord-occidental de la ciutat.